Doorgaan naar artikel

Rechter: gemeente kan staanders frambozenteelt gedogen

Een fruitteler heeft illegaal staanders en bogen voor frambozenteelt staan in de winter. De gemeente kan dat gedogen, oordeelt Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Gemeente Roosendaal (N.-Br.) heeft zich voor de rechter moeten verweren naar aanleiding van bezwaren tegen vergunningen en niet-handhaven bij frambozenteelt onder kap. In de rechtszaak stond centraal of het bestemmingsplan toestaat dat staanders en ronde bogen van de constructie na 1 oktober moeten worden afgebroken.

Letterlijk naar de tekst van het bestemmingsplan moeten standers en ronde bogen na 1 oktober worden afgebroken, oordeelt de rechter. Laten staan van deze constructie is illegaal.

Teler: doek verwijderd, stellage blijft staan

De teler heeft alleen het winddoek verwijderd en claimt dat de stellage kan blijven staan. De rechter oordeelt anders, maar geeft de gemeente wel mee dat niet-handhaven ook een mogelijkheid is omdat de gemeente zelf al streeft naar legalisatie. Ook oordeelde de rechter dat een hekwerk met winddoek geen erfafscheiding is maar een teeltondersteunende maatregel.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin