Doorgaan naar artikel

Westende Fruit bijna af van houten kist en bodemvellen

Westeinde Fruit met 120 hectare peren is vrijwel overgestapt naar kunstof kuubkisten en dringt daarbij de bodemvellen ook terug.

Volgens bedrijfsleider Eddy den Dunnen van het Coforta-teeltbedrijf Westende Fruit is volgend jaar de laatste vervangingsronde gepland waarbij houten kuubkisten worden vervangen. “De kunststof fruitkisten kunnen meer gewicht dragen en zullen niet snel slijten of stuk gaan.” Het bedrijf in Fijnaart teelt op 78 hectare Conference en op 42 hectare rassen als Doyenné du Comice, Sweet Sensation, Lucas en het late ras Dazzling Gold.

Een van de grootste fruittelers in Nederland is Westende fruit. Het bedrijf is bijna overgestapt op kunststof kuubkisten. Foto: The Greenery

Een van de grootste fruittelers in Nederland is Westende fruit. Het bedrijf is bijna overgestapt op kunststof kuubkisten. Foto: The Greenery

Voor Conference is Westende al gestopt met het gebruik van bodemvellen in de kuubkisten. Het is een milieumaatregel die ook bij het keurmerk On the Way to PlanetProof tot punten leidt. “Dit jaar gaan we een proef doen om ook bij Comice en Sweet te stoppen met bodemvellen in kunststof fruitkisten.”

De Conference is binnen na twee weken pluk met 320 personeelsleden. Komende weken zullen de overige rassen (Doyenné du Comice, Sweet Sensation, Lucas en Dazzling Gold) geplukt woden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin