Fruit

Nieuws

Markt: Moederdag zorgt voor goede afzetweek aardbei

Moederdag en een warm weekend kunnen deze week de aardbeienprijs aanjagen. Maandag 3 mei startte voorzichtig.

Opvallend is dat de grote supermarktketens in Nederland allen dezelfde actie hebben ingezet deze Moederdag-week. Zowel Albert Heijn, Jumbo en Plus doen twee bakken van 400 gram Nederlandse aardbeien in de aanbieding voor € 5 (of € 4,99 of € 4,98). Bij Jumbo loopt de actie overigens tot 21 mei en is daardoor een langere ondersteuning voor Nederlandse telers.

Bij dat actiegeweld komen later deze week waarschijnlijk nog de weekendacties van de prijsvechters van de supermarkten.

Volume aardbeien toegenomen

Zo lijken de ingrediënten er te zijn voor een gunstige prijsweek. Deze handelsweek begon met een prijsstijging voor aardbeien. De veilklok van The Greenery is extra interessant vanwege het gestegen volume dit jaar. Maandag werd de kaap van € 2 per pond overtuigend bereikt voor de belangrijke sorteringen. Bij de Belgische veilingen kon Sonsation zich nog het meest onderscheiden met prijzen tot € 2,80 per pond.

De marktruimte voor Nederlandse aardbeien is groter. In Europese groothandels zijn de beschikbare partijen met € 2,80 per kilo hoger geprijsd dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.