Fruit

Nieuws

Lintjes voor Maters en Van Garderen

Anton van Garderen en Harm Maters zijn Ridder in de orde van Oranje Nassau geworden.

Zachtfruitteler Anton van Garderen uit Schalkwijk begon in 1981 samen met zijn vrouw Ria het bedrijf op een oppervlakte van 4 hectare. Inmiddels is dat uitgegroeid naar 36 hectare, met 20 vaste medewerkers en ruim 100 seizoensmedewerkers in dienst en zoon Anco van Garderen als mede-ondernemer.

Anton van Garderen onvermoeibaar pleitbezorger van innovatie in het zachtfruit. - Foto: Herbert Wiggerman
Anton van Garderen onvermoeibaar pleitbezorger van innovatie in het zachtfruit. - Foto: Herbert Wiggerman

Voor een duurzamere teelt van de rode bessen, bramen en frambozen werkt Van Garderen samen met Bayer Crop Science, de Cooperatieve Adviesdienst voor de Fruitteelt en The Greenery. Bij die laatste organisatie is van Garderen ook al sinds de oprichting 25 jaar geleden bestuurlijk actief. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Maters mateloze inzet kastechniek

Harm Maters was zeventien jaar lang voorzitter van de AVAG, de koepel van kassenbowers en andere technische bedrijven in de glastuinbouw. Vanuit die hoedanigheid is hij nog steeds voorzitter van de kassenbouwcertificeringsorganisatie HortiQ. Ook bekleedt Maters, toepasselijk voor een ridder, een commissariaat bij tuinbouwtechniekbedrijf Ridder Groep.

Harm Maters (li) in gesprek met tolk op bedrijfsbezoek bij tomatenbedrijf Agrotes in Afyon in Turkije. - Foto: Ton van der Scheer
Harm Maters (li) in gesprek met tolk op bedrijfsbezoek bij tomatenbedrijf Agrotes in Afyon in Turkije. - Foto: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.