Fruit

Nieuws

AH: alleen nog Nederlandse aardbeien

Albert Heijn heeft vanaf dit weekend alleen Nederlandse aardbeien in zijn winkels en geen Spaanse. Dat stelt de marktleider van Nederlandse supermarkten.

Albert Heijn (AH) stopt dit seizoen vroeg met Spaanse aardbeien en gaat voor vers uit Nederland, schrijft de keten. Daarmee gaat AH een andere koers dan Plus. Die keten kiest tot mei juist voor promotie van Spaanse aardbeien om meer het eten naar de seizoenen te promoten.

Samen investeren

AH mikt juist op promotie van jaarrond telen van Nederlandse aardbeien met vaste telers, waarbij AH ook investeert in steeds verder verbeterde teelttechnologieën. “Door steeds verder verbeterde teelttechnologieën en investeringen die Albert Heijn samen met de telers doet, is het uniek dat al zo vroeg in het seizoen aardbeien van Nederlandse bodem op de groente- en fruitafdeling liggen.” Zo wordt onder andere gebruikgemaakt van belichte teelt, verwarmde kassen, tunnels, stellingen en de nieuwste rassen.

Vaste telers

Al 35 jaar werkt AH samen met teler Bart Goorts. Hij is een van de 200 vaste telers in het ‘Beter voor-programma’. Deze telers ontvangen naast afnamegarantie, volgens AH ook eerlijke prijzen en compensatie voor duurzaamheidsinitiatieven.

De langetermijnsamenwerking van Albert Heijn met de telers zorgt ervoor dat niet alleen aardbeien, maar ook bramen, tros- en rivolo-tomaten inmiddels het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar zijn, schrijft AH.

Of registreer je om te kunnen reageren.