Fruit

Nieuws

Zachtfruittelers The Greenery: meer voor de klok

De veilklok van The Greenery zal meer volume zachtfruit verkopen dit seizoen. Greenery-telers hebben door de nieuwe structuur meer keuzevrijheid.

Door de nieuwe structuur en commercieel beleid van The Greenery hebben telers in The Greenery Growers opnieuw de mix in het afzetbeleid gewogen. De keuze meer via daghandel te verkopen, betekent dat de directe afzet via The Greenery Retail kleiner wordt. Dat is de divisie gericht op levering en ondersteuning van vaste supermarktklanten. Hoe de verhouding tussen beide afzetkanalen (daghandel en retail) is bij The Greenery, maakt de organisatie niet bekend. De keuze van de telers moet tot uiting komen in een hogere uitbetaalprijs. De klantbehoefte van retailklanten blijft centraal staan bij het onderdeel Zachtfruit van The Greenery Growers, schrijft de organisatie. Telers blijven zowel retailklanten, groothandelklanten, foodserviceklanten als serviceproviders bedienen.

Strategie per productgroep

De daghandel krijgt een impuls door het besluit van de zachfruittelers. Het betekent echter niet dat de daghandel bij andere productgroepen van The Greenery ook groter wordt, stelt de afzetorganisatie. Zij maken hun eigen afzetstrategie, waardoor de koers van de businessunit zachtfruit op zichzelf staat. Zachfruittelers hebben naast hun commerciële strategie ook kwaliteitscriteria aangescherpt voor dit seizoen. Dat zal in het voorjaar bij de start van het glasseizoen gepresenteerd worden. Voor verschillende zachtfruitproducten zitten bovendien nieuwe introducties in de prijplijn.

Webshop impuls daghandel

Toch wordt dit jaar nog een impuls aan de daghandel verwacht door een webshop. The Greenery test nu een online bestelsysteem dat naast de veilklok moet opereren. Het is volgens een woordvoerder niet zo dat de veilklok in belang minder wordt. Een webshop zou een aanvullend instrument moeten zijn. Naar verwachting wordt de proef met een beperkt aanbod en klantenaantal dit jaar uitgerold naar een groter assortiment en grotere klantengroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.