Fruit

Nieuws

PLUS kiest tot mei voor promotie Spaanse aardbei

PLUS kiest tot mei voor promotie van Spaanse smaakaardbeien om meer naar de seizoenen te promoten.

Dat schrijft de winkelketen over de introductie van een nieuwe premiumlijn in de winkel onder de naam Smaakselectie van PLUS. Het zijn producten van een bijzonder ras met een goede smaak en van telers waarmee PLUS jarenlang samenwerkt. De 400-grams-verpakking is van leverancier The Greenery, maar geen exclusief ras.

Tot mei verkrijgbaar

Deze Spaanse aardbeien zijn tot mei verkrijgbaar bij PLUS. Daarna zijn de Hollandse aardbeien op de fruitafdeling te vinden, schrijft de winkelketen, maar dat betekent niet dat er geen Nederlandse aardbeien in de winkels te vinden zijn, stelt een woordvoerder. Dat staat onjuist in het persbericht. Streekaardbeien onder het merk GIJS zijn in de winkels te vinden.

Seizoensaanpak

Online via www.plus.nl zijn alleen de Spaanse aardbeien te vinden. De kiloprijs voor de Spaanse aardbeien bij PLUS is nu € 9,93. Bij Jumbo zijn online wel Nederlandse aardbeien te koop voor € 12,48 per kilo. Diezelfde prijs hanteert ook Albert Heijn voor Nederlandse aardbeien uit de kas.

Aardbeien uit Spanje met het PLUS-label Smaakselectie. Foto: PLUS
Aardbeien uit Spanje met het PLUS-label Smaakselectie. Foto: PLUS

PLUS kiest hiermee voor een duidelijker seizoensaanpak. Marijn Hilbrink, Category Buyer bij PLUS: “Elk seizoen selecteren we de beste producten met de lekkerste smaak en alleen die komen in aanmerking om opgenomen te worden in deze premiumlijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.