Fruit

Nieuws

Asperico: nieuw proefbedrijf voor hard- en steenfruit

Met de oprichting van Asperico intensiveren Botany Group en Hakkert Product Support hun samenwerking in onderzoek in hard- en steenfruit. De onderzoeksvelden betreffen gewasgezondheid, plantfysiologie en teelttechniek.

Sinds meerdere jaren werken Hakkert Product Support (HPS) uit Enspijk en Botany Group uit Horst-Meterik al samen op gebied van onderzoek in hard- en steenfruit. HPS is reeds zes jaar actief in onderzoek en productontwikkeling in hard- en steenfruit. Botany Group is ruim 15 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de professionele glastuinbouw, vollegrondstuinbouw en indoor farming.

Combinatie van expertises

Asperico combineert de expertise van Botany en HPS op het gebied van hard- en steenfruit. De onderzoeksvelden betreffen gewasgezondheid, plantfysiologie en teelttechniek. De keuze om op dit moment de krachten te bundelen en te kiezen voor een bredere marktbenadering past bij de strategische koers van beide organisaties. De oprichting is per 12 februari 2021 officieel vastgelegd.

Uitbreiding onderzoek

De teeltfaciliteiten van Asperico in Enspijk betreffen 5 hectare met appel, peer, kers en nog 2,5 hectare nieuw aan te planten fruitpercelen. Het geheel biedt brede mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling voor de fruitteelt. Asperico zal blijven samenwerken met telers in Nederland voor de uitvoering van diverse onderzoeken. Door de samenwerking kan Asperico haar activiteiten uitbreiden voor gewasgezondheidsonderzoek onder GEP-certificering.

Of registreer je om te kunnen reageren.