Fruit

Nieuws

Baywa bundelt groente- en fruithandel in miljardentak

Baywa Global Produce is een nieuw merk en bedrijf in de internationale groente- en fruithandel. Megaconcern Baywa bundelt haar bedrijven.

Met deze stap wil de Baywa Group met activiteiten in veel sectoren profiteren van de groei in groente en fruit, zegt Klaus Josef Lutz, topman van BayWa. “De oprichting van BayWa Global Produce is een toekomstgerichte mijlpaal die gericht is op het verstevigen en verder ontwikkelen van onze positie op de internationale markt”, voegde hij eraan toe.

Nederlandse tak

Baywa heeft met TFC Holland in Maasdijk een positie in de Nederlandse handel in exoten. De aandelen van TFC, maar ook de aandelen BayWa Obst (Duitsland), T&G Global (Nieuw-Zeeland), en Al Dahra BayWa Agriculture (Verenigde Arabische Emiraten) worden overgedragen aan het nieuwe bedrijf met een nieuwe raad van bestuur en eigen merkidentiteit. Baywa kan zo beter inspelen op de groeiende vraag naar verse producten.

Topman Klaus Josef Lutz van Baywa Group. - Foto: ANP
Topman Klaus Josef Lutz van Baywa Group. - Foto: ANP

Wereldwijde strategie

Bijna tien jaar geleden zette BayWa de eerste stappen op deze markt met de aankoop van de Nieuw-Zeelandse fruitpartij Turners & Growers. Daar volgden andere ondernemingen uit. Dat wordt omgezet in een meer wereldwijde commerciële strategie. Baywa Global Produce legt de nadruk op hoogwaardige genetica, betrouwbare productiebronnen, deskundige kennis van markten en constante innovatie.

BayWa Global Produce heeft wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer € 1 miljard. Daarmee is het bedrijf in omzet vergelijkbaar met The Greenery dat 1.100 medewerkers telt, al is niet duidelijk hoe beide bedrijven verschillen in flexibele contracten.

Of registreer je om te kunnen reageren.