Fruit

Nieuws

Nieuw aardbeienras Limgroup voor najaarsteelt

Veredelingsbedrijf Limgroup komt met een nieuw aardbeienras specifiek voor de najaarsteelt onder glas en in foliekassen. De vruchtkleur, -glans en de smaak blijven intact bij afnemende daglengte en afnemende instraling.

De nieuwkomer, in afwachting van een definitieve naam nog aangeduid als Limasmaak, wordt volgend jaar voor de praktijk geïntroduceerd. Dat meldt Jos Aben van Limgroup. Limgroup denkt daarbij aan telers in België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, die specifiek mikken op najaarsteelten. “Limasmaak zien we niet voor de doorteelt, in vergelijking met Limalexia heeft het ras dan geen plus. Het is ook geen allrounder zoals Limalexia dat wel is”, zegt Aben.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het nieuwe aardbeienras Limasmaak is bedoeld voor najaarsteelten onder glas in en foliekassen. - Foto: Limgroup
Het nieuwe aardbeienras Limasmaak is bedoeld voor najaarsteelten onder glas in en foliekassen. - Foto: Limgroup

Minder kali

Het ras ligt bij enkele telers in grotere en kleinere demo’s voor de teelt in het najaar. In deze fase wordt onder andere gekeken naar de optimale teelt en bemestingsvoorwaarden voor het nieuwe ras. In vergelijking met Limalexia zal de kalibehoefte zeker lager zijn, aldus Aben.

Of registreer je om te kunnen reageren.