Fruit

Nieuws

Appeloogst in Noordrijn-Westfalen kleiner

De appeloogst in Noordrijn-Westfalen pakt 20% kleiner uit dan vorig jaar, maar de kwaliteit is hoog.

Dat meldt tuinbouworganisatie Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer tijdens de officiële opening van het appelseizoen in Meckenheim-Ersdrof in het bijzijn van landbouwminister Ursula Heiner-Esser.

De tuinbouwbond raamt de oogst op 42.200 ton. In het voorjaar had de teelt te kampen met vorstschade. De bloesem begint volgens de bond steeds vroeger. Dat onderstreept de noodzaak van bescherming tegen vorst.

Investeringen in verband met corona

Afgezien daarvan stond de fruitteelt voor grote uitdagingen in verband met de huisvesting van de oogstmedewerkers. De coronamaatregelen vergden de nodige investeringen. Desondanks is nog steeds niet zeker of telers voldoende oogstmedewerkers kunnen inhuren. Daarbij zijn de loonkosten, de pachtprijzen en de prijzen van bedrijfsmiddelen de afgelopen jaren flink gestegen. De hoop van de Rijnlandse telersorganisatie is dat de consument in Noordrijn-Westfalen zich daarvan bewust is en voor het product uit de eigen regio kiest.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.