Doorgaan naar artikel

Nieuwe teelthandleiding voor aardbeiras Sonsation

Aardbeienveredelaar Flevo Berry heeft een nieuwe teelthandleiding uitgebracht voor haar junidragende ras Sonsation.

Het document is te downloaden op de website van Flevoberry. De 21 pagina’s bevattende handleiding dient in de eerste plaats om onnodige fouten in de opkweek en teelt te voorkomen, aldus Flevoberry. De uitgave volgt op een soortgelijke uitgave in 2018.

In de nieuwe versie zijn alle bekende en relevante inzichten verwerkt die verband houden met de opkweek en met de verschillende teeltmethoden waarvoor Sonsation geschikt is.

Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Er wordt onder andere aandacht gegeven aan aspecten die te maken hebben met de vroege voorjaarsteelt, doorteelt, vroeg teelt in tunnels en bij telen in de vollegrond (normaalteelt en voorjaarsplanting). Verder komen enkele ziekten aan de orde.

Kennisbronnen

De informatie komt van eigen onderzoek en van onderzoeks- en adviesinstanties in verschillende landen. Daarnaast zijn de ervaringen meegenomen van de praktijk en spelers in het handelskanaal. Volgens Flevoberry is nooit eerder een vergelijkbaar uitgebreide inhoudelijke beschrijving voor een aardbeiras verschenen als nu voor Sonsation.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin