Doorgaan naar artikel

Koppert en Fragaria Innova: nieuw teeltconcept aardbei

Koppert Biological Systems en Fragaria Innova gaan in een partnerschap samen op zoek naar een nieuw teeltconcept voor aardbeien.

De komende jaren gaan Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs en Fragaria Innova uit Venlo gezamenlijk onderzoek doen naar een nieuw concept voor de aardbeienteelt. Daarin staan ‘groene’ bemesting, verhoogde plantweerbaarheid én een sterke reductie van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen centraal.

Verhoogde plantweerbaarheid aardbeien

Het onderzoek zal plaatsvinden op het productieteeltbedrijf van Michiel Penninx, aardbeienteler en mede-aandeelhouder van Fragaria Innova.

Om de inzet van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de aardbeienteelt terug te dringen, wordt onderzocht in hoeverre een aangepast voedingsschema in combinatie met biostimulanten kunnen zorgen voor verhoogde plantweerbaarheid zónder concessies te doen aan de productie.

Onderzoek aardbeienplanten in praktijk

Koppert is al enkele jaren op zoek naar nieuwe ‘systemen’ om de gezondheid en weerbaarheid van aardbeienplanten te verhogen. Naast de inzet van natuurlijke vijanden, micro-organismen, hommels en biostimulanten wordt daartoe ook gekeken naar de bemesting.

De afgelopen jaren is al een aantal proeven uitgevoerd; nu worden deze in de praktijk gebracht op het bedrijf van Penninx.

Fragaria Innova en Koppert Biological Systems investeren beiden in het opzetten van de proef.

Koppert Biological Systems en Fragaria Innova gaan samen onderzoek doen naar een nieuw concept voor de aardbeienteelt. Links op de foto Mark van der Werf, Consultant Plant Health bij Koppert Biological Systems en rechts Michiel Penninx van Fragaria Innova. - Foto: Koppert Biological Systems

Koppert Biological Systems en Fragaria Innova gaan samen onderzoek doen naar een nieuw concept voor de aardbeienteelt. Links op de foto Mark van der Werf, Consultant Plant Health bij Koppert Biological Systems en rechts Michiel Penninx van Fragaria Innova. – Foto: Koppert Biological Systems

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin