Fruit

Nieuws laatste update:15 feb 2020

The Greenery breidt levering aan Edeka uit

The Greenery en dochterbedrijven breiden de levering van fruitproducten uit aan de Duitse supermarktketen Edeka.

Het gaat om de levering van een dagelijkse stroom fruitproducten naar 42 distributiecentra van Edeka in Duitsland. Het is een uitbreiding van de al bestaande commerciële relatie, zo laat de afzetorganisatie weten.

Samenwerking in logistieke dienstverleningen

Hollander Barendrecht, Dijco en The Greenery werken sinds kort samen in het verzorgen van een deel van de logistieke dienstverlening van groente en fruit voor Edeka, bevestigt The Greenery.

De uitbreiding van de levering beslaat import van fruit van overzeese gebieden. De logistieke operatie (ontvangst containers, orderpicking, opslag en levering) vindt plaats in Barendrecht. Edeka, de Duitse marktleider met een omzet van 50 miljard euro, had al een commerciële relatie met de Nederlandse afzetorganisatie via levering van groenten en fruit.

‘Logistieke mogelijkheden sluiten aan bij wensen Edeka’

Hoeveel extra omzet de uitbreiding van de relatie met Edeka de handelsbedrijven oplevert, is niet bekend. Het gaat om het totaalpakket, aldus een woordvoerder. “De logistieke mogelijkheden die we vanuit The Greenery-bedrijven kunnen bieden, sluiten aan bij de wensen van Edeka. Hiermee hebben we onze relatie dus verder kunnen uitbreiden vanuit onze logistieke dienstverlening.”

Of registreer je om te kunnen reageren.