Fruit

Nieuws

The Greenery: areaal Sweet Sensation verdubbelen

The Greenery wil het areaal van het perenras Sweet Sensation de komende jaren verdubbelen tot zo’n 400 hectare. Voor de levering van de bomen gaat het handelsbedrijf samenwerken met TreeQuattro, dit is een consortium van 4 boomkwekerijen.

In de circa 10 jaar dat The Greenery werkt met het clubras Sweet Sensation is het areaal uitgebreid tot circa 220 hectare, vertelt productmanager Rob van der Weele. Het fruit gaat vooral naar retailers in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en naar Scandinavië. Gezien de stijgende vraag is het de bedoeling de oppervlakte verder uit te breiden.

Overeenkomst

De boomkwekers van TreeQuattro zorgen voor voldoende bomen op de juiste momenten, aldus Van der Weele. Dit gebeurt onder regie van The Greenery. De samenwerkingsovereenkomst laat (belangstellende) telers ook de ruimte om Sweet Sensation-bomen te betrekken van een andere kwekerij, indien de wens daartoe bestaat. Dat is ook via TreeQuattro te regelen, aldus van der Weele.

TreeQuattro is gevestigd in Wamel, met de kweekbedrijven Verbeek plantenkwekerijen (Steenbergen), Fleuren (Baarlo), Van Ingen (Wamel) en Geerdens (Alken, België )

Of registreer je om te kunnen reageren.