Fruit

Nieuws

Flevosap: Recall appelsap is van beperkte omvang

De terugroepactie van appelsap bij Flevosap is van beperkte omvang en raakt het juist overgenomen bedrijf niet.

Dat stelt eigenaar Wyno Vermeulen desgevraagd. Vrijdag werd bekend dat een partij sap te hoge gehaltes mycotoxine bevatte, een gifstof van schimmel. Het bedrijf liet weten dat na de laatste hete zomers het industriefruit teveel kwaliteitsverlies lijdt en dat de eigen kwaliteitsdienst hier scherper op gaat toezien. De terugroepactie is een beperkte ‘stille recall’ stelt Vermeulen. In België gaat het om 300 flessen, aldus de directeur en eigenaar. Daarmee blijven de kosten beperkt.

Onrustige periode afgesloten

Het bedrijf was het laatste jaar in zwaar vaarwater beland, maar heeft juist dat boek gesloten, zegt Vermeulen. Na zakelijke problemen tussen de oude eigenaren Wyno en Roel Vermeulen vond afgelopen juli een verkoop plaats, waarbij Wyno Vermeulen een meerderheidsaandeel heeft gekocht en Green Organics een minderheidsaandeel. Door de deelname van de biologische specialist in groente en fruit uit Dronten (Green Organics) zal het bedrijf ook meer biologische sappen vermarkten.

Flevosap is daardoor buiten Vermeulen Food Group (VFG) beland. De verkoop was gelast door de Ondernemingskamer waaraan de onenigheid tussen de broers was voorgelegd. Een tijdelijke bestuurder bereidde de verkoop voor in het eerste halfjaar.

Onderzoek gelast

Het afgelopen onrustige jaar is niet helemaal afgesloten. De Ondernemingskamer heeft na de verkoop alsnog een onderzoeker aangesteld die het beleid van het sapbedrijf onder de loep neemt. Volgens Wyno Vermeulen focust het onderzoek vooral op de afhandeling van de verkoop en het beleid van de tijdelijk bestuurder. Uit de uitspraak van de Ondernemingskamer blijkt bovendien dat het brede bedrijfsbeleid sinds 2018 wordt onderzocht en dus ook zaken als commercie, kwaliteit en inkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.