Fruit

Nieuws

Opkweek en teelt op pootjes

Beekenkamp Plastics in Maasdijk ontwikkelde een opkweektray voor aardbeien en potten voor zachtfruit met pootjes om contact met de ondergrond te vermijden.

De nieuwe opkweektray voor aardbei is 1 meter lang, met 18 gaten à 250 cc. Het ontwerp is dusdanig dat de trays stapelbaar en nestbaar zijn. Het materiaal is polypropyleen dat is hergebruikt, het is net zo sterk als nieuw polypropyleen en geschikt voor stoombehandeling.

Lees verder onder foto

Beekenkamp-tray op hoge poten. met 18 cellen. - Foto: Joost Stallen
Beekenkamp-tray op hoge poten. met 18 cellen. - Foto: Joost Stallen

Gaten in de bodem

De nieuwe teeltpot voor braam, framboos en blauwe bes is ondanks de pootjes aan de onderkant toch volledig nestbaar. Beekenkamp maakt dit mogelijk met gaten in de bodem van elke pot, waardoor er ruimte is voor de poten van de pot erboven. De potten – eveneens van polypropyleen – zijn leverbaar met 7, 10, en 16 liter inhoud. Beekenkamp toonde de nieuwigheden op de Aardbeiendag en op de International Soft Fruit conference die vorige week in Den Bosch werden gehouden.

De teeltpotten zijn volledig nestbaar. - Foto: Joost Stallen
De teeltpotten zijn volledig nestbaar. - Foto: Joost Stallen

Of registreer je om te kunnen reageren.