Fruit

Nieuws

Frambozen telen van de grond af

Bato Plastics in Zevenbergen heeft een systeem ontwikkeld met potten en een losse tray voor de teelt van framboos van de grond af. Er kan eventueel een draingoot onder.

Sommige frambozenrassen zijn gebaat bij zoveel mogelijk licht en lucht onder de teeltpot. Het is echter niet praktisch daarvoor een pot op pootjes te ontwikkelen, vanwege de kosten en omdat een aldus verhoogde pot instabieler is.

Naar aanleiding van een idee van een frambozenteler ontwikkelde Bato een teeltsysteem met eenmalig te gebruiken potten in combinatie met een tray. Zo’n tray is 90 centimeter lang, met een verdeling van twaalf potten per lopende meter (twee rijen van zes potten). Indien aan de orde kan aan de trays een mobiele goot geklikt worden voor de opvang van drainwater. Alle delen zijn gemaakt van gerecycled polypropyleen.

Of registreer je om te kunnen reageren.