Fruit

Nieuws

Verkooijen nieuwe voorzitter FruitMasters

Jan Verkooijen is verkozen tot voorzitter van de Raad van Commissarissen bij fruitafzetorganisatie FruitMasters, de hoogste ledenvertegenwoordiging.

Verkooijen volgt daarmee Rien van Doorn op die 16 jaar voorzitter was. Verkooijen was al vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC).

FruitMasters hanteert het RvC+-model in de coöperatieve wereld. Daarbij is het bestuur de directie en bestaat de RvC uit leden en deskundigen van buiten. De RvC houdt toezicht en adviseert. Dat betekent dat de ledenvergadering een belangrijk inspraakmoment is voor leden. Donderdag 18 april hield FruitMasters die ledenvergadering en maakte daar een omzetgroei bekend en lichte resultaatdaling.

GMO-focus

In het jaarverslag over 2018 schrijft aftredend voorzitter Rien van Doorn dat in 2018 het stoppen met de EU-subsidieregeling GMO vooral hoog op de agenda stond. “Hoewel het lastig is dat inkomsten wegvallen, zien we ook kansen. Het geeft creativiteit en stimuleert onze handelsgeest zonder administratieve last en risico’s.”

Lees verder onder de foto.

Van Doorn werd donderdag 18 april 2019 benoemd tot erelid van FruitMasters na 33 jaar bestuurlijke taken te hebben vervuld. - Foto: Mark Verwey/Fruitmasters
Van Doorn werd donderdag 18 april 2019 benoemd tot erelid van FruitMasters na 33 jaar bestuurlijke taken te hebben vervuld. - Foto: Mark Verwey/Fruitmasters

Kritische houding

In 2017 stelde Van Doorn in dat het jaarverslag dat toezicht kritisch plaatsvindt. “Als commissarissen houden we toezicht op het beleid van de directie. Scherpe maar constructieve vergaderingen zijn de revue gepasseerd. Wij zijn tevreden met de samenwerking. We richten ons op de juiste samenstelling van de Raad van Commissarissen zodat we te allen tijde een goede gesprekspartner zijn en de directie kunnen uitdagen op het beleid.”

Nieuw zachtfruitpakstation FruitMasters kan topseal-verpakkingen aan. - Foto: MarkVerwey.nl
Nieuw zachtfruitpakstation FruitMasters kan topseal-verpakkingen aan. - Foto: MarkVerwey.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.