Doorgaan naar artikel

Nachtvorst geeft bloesemtocht extra dimensie

De fruitteelt lijkt de nachtvorst van dit weekeinde goed te hebben doorstaan. De beregening leverde voor de vroege wandelaars van de bloesemtocht van zondag extra mooie plaatjes op.

Ruim 34.000 mensen kwamen zondag naar Geldermalsen voor een wandeling langs de bloeiende boomgaarden in de Betuwe. De vroege wandelaars die de langste afstand van 40 kilometer liepen, kregen nog een staartje mee van de massaal uitgevoerde nachtvorstberegening.

Drassig maar mooi

“Het was wat drassig, maar wandelaars konden nog de ijspegels aan de takken en de bloesems bewonderen”, aldus Jesper Bekkers van Fruitmasters. Een mooie gelegenheid om uit te leggen hoe de fruittelers alles op alles zetten voor een goede oogst.

Aardbeienverkoop van start

Fruitmasters vatte de gelegenheid aan om tevens het verkoopseizoen van Nederlandse aardbeien uit de kas van start te laten gaan. Bij de finish was de temperatuur door het zonnige weer alweer wat opgelopen en kon bijna geen wandelaar de verleiding van een bakje aardbeien weerstaan. Maar liefst 32.000 bakjes werden verkocht.

Later op de zondag kregen wandelaars van de Bloesemtocht het wat warmer en kregen ze ook trek in aardbeien. - Foto: Fruitmasters

Later op de zondag kregen wandelaars van de Bloesemtocht het wat warmer en kregen ze ook trek in aardbeien. – Foto: Fruitmasters

Lees ook: Klaar voor nog meer nachtvorst

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin