Fruit

Nieuws

Koninklijk paar bezoekt FruitMasters

Op 29 mei verdiepen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich in de fruitteelt met alle knelpunten en kansen.

Dat blijkt uit het overzicht van het bezoek aan Gelderland dat de Rijksvoorlichtingsdienst bekendmaakte op maandag 22 april. In de proeftuin van Koninklijke FruitMasters krijgt het Koninklijk Paar uitleg over initiatieven op het gebied van circulaire fruitteelt, arbeidsmigratie en beroepsonderwijs om de toekomst van de fruitteelt te waarborgen.

Blije gezichten bij de opening van het WHC begin dit jaar. Maar langzaamaan zou er een betere strategische positionering moeten komen. – Foto: ANP
Blije gezichten bij de opening van het WHC begin dit jaar. Maar langzaamaan zou er een betere strategische positionering moeten komen. – Foto: ANP

Ontwikkeling van handwerk naar machinaal sorteren en verpakken

In het nabijgelegen sorteer- en pakstation wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van handwerk naar machinaal sorteren en verpakken van fruit, en op de verduurzaming van het verpakkingsmateriaal. FruitMasters heeft juist geïnvesteerd in een nieuwe pakstation voor aardbeien en in gerobotiseerde verpakkingslijnen en koeling. Volgens de voorlichtingsdienst heeft FruitMasters ruim 400 leden (fruittelers).

Of registreer je om te kunnen reageren.