Fruit

Nieuws

BayWa presenteert oogstrobot voor appel

In Nieuw-Zeeland heeft BayWa een robot ontwikkeld voor de oogst van appel. De robot zuigt de appels van de boom. Naar verwachting kan de machine binnen 2 jaar ook in Europa actief zijn.

Voor het eerst zijn er in Nieuw-Zeeland appels met een oogstrobot geoogst. De machine is in de Verenigde Staten ontwikkeld door Abundant Robotics en werd getest in de Verenigde Staten en in Nieuw-Zeeland. Sinds 2017 is het Duitse BayWa uit München betrokken bij het project dat 4 jaar geleden werd gestart.

Aangepaste boomgaard

Voor een optimale werking van de autonome oogstrobot zijn aanpassingen in de boomgaard noodzakelijk. Zo moet de plantdichtheid omhoog en de robot vraagt een speciale aanpak voor de optimale groeiwijze van de boom. Verder onderscheidt de robot rijpe van (nog) niet rijpe vruchten en moet de boomvorm het mogelijk maken deze vruchten van de boom te zuigen zonder takken te beschadigen. De robot rijdt zelfstandig door de boomgaard. BayWa verwacht dat de eerste robot in Duitsland binnen 2 jaar actief zal zijn in een aangepaste boomgaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.