Fruit

Nieuws

Berry Briljant combineert professioneel onderzoek met themapark

Met de ondertekening van een intentieverklaring door Delphy en Berry Promotions is de eerste stap gezet van de transitie van Aardbeienland naar Berry Briljant. Op de locatie van Aardbeienland komt een modern onderzoekscentrum, gekoppeld aan een educatie- en promotiecentrum voor zachtfruit.

De peiler Innovatie en Onderzoek gaat Delphy in de nieuwe opzet ‘Van Aardbeienland naar Berry Briljant’ voor zijn rekening nemen. Berry Promotions gaat de peiler Educatie en Promotie voor de totale zachtfruitsector vormgeven. Berry Briljant blijft met deze opzet een toeristische attractie in de Gemeente Horst aan de Maas, maar wordt daarnaast een professioneel onderzoekscentrum voor zachtfruit. Het initiatief past in de ambitie van de Gemeente Horst aan de Maas om uit te groeien tot ‘De Gezondste Regio 2025’.

Flinke investering

Het Onderzoekscentrum Zacht Fruit gaat zich richten op de bedekte en onbedekte teelt van aardbei, maar ook van blauwe bes, framboos, braam en overig zacht fruit. Met een oppervlakte van ruim 4 hectare vergt dit een investering die richting de 6 nullen zal gaan. Algemeen Directeur Delphy Jacco van der Wekken: “De combinatie van onderzoek, promotie en educatie die Berry Briljant ons biedt, vormen voor ons een ideale omgeving en voedingsbodem. We staan kort bij de zachtfruitsector, zodat praktijkgericht onderzoek ook direct aansluit bij wat er bij onze klanten, maar ook bij de consumenten leeft.”

Lees verder onder de foto.

Jacco van der Wekken (Delphy) en Marcel Dings (Berry Promotions) ondertekenen de intentieverklaring. - Foto: Jikke van Gerven
Jacco van der Wekken (Delphy) en Marcel Dings (Berry Promotions) ondertekenen de intentieverklaring. - Foto: Jikke van Gerven

Modernste teeltmethoden

De exploitatie van het themapark met terras en winkel, die een grondige opknapbeurt zullen ondergaan, wordt door de komst van Delphy versterkt. Exploitant Maykel Claassen van Aardbeienland: “Door begeleide excursies kunnen consumenten kennisnemen van de modernste teeltmethoden van zachtfruit en daarmee kunnen we educatie daadwerkelijk inhoud geven.”

Of registreer je om te kunnen reageren.