Doorgaan naar artikel

Fruitteler Notermans voor de klas met Appellied

‘Elke dag een appeltje voor mij’, zo begint het ‘Appellied’ dat door fruitteler Wim Notermans is gecomponeerd, en ook door hem wordt gezongen. Het optreden staat op YouTube en wordt de komende weken live op een groot aantal scholen gepresenteerd.

De live-vertolking door Notermans van het Appellied (ook wel aangeduid als L-star) maakt onderdeel uit van een breder educatief programma om kinderen in de onderbouw van de basisschool aanraking te brengen met gezonde voeding. Het initiatief maakt deel uit van het programma ‘Jong leren eten’ van het ministerie van Landbouw en de landelijke Stichting JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Erover vertellen moet

Notermans heeft zijn bedrijf in Noorbeek in het zuiden van Limburg, met de teelt van appels, peren en aardbeien. De schooloptredens vinden plaats in de eigen provincie en daarbuiten. “We moeten ons fruit veel actiever verkopen dan nu gebeurt”, motiveert hij zijn inspanning. “Daar hoort een verhaal bij, over aspecten als smaak, over de mogelijkheden die je met fruit hebt en over gezondheid. Dat verhaal wil ik vertellen, en ik wil erover zingen.”

Het is de bedoeling dat hij voor de klas komt te staan met een voedingscoach, waarbij zich met de kinderen een gesprek ontwikkelt over allerlei aspecten van fruit. “De kinderen worden uiteraard ook op appels getrakteerd.” Bijkomend is dat het Appellied zich direct als een oorwurm in het hoofd vastzet (haphap, stapstap).

Notermans treedt vaker op voor groter publiek, vorig jaar bijvoorbeeld vertolkte hij op de landelijke Aardbeidag in Egchel een groot aantal bekende popnummers.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin