Doorgaan naar artikel

Voorman Sjaak van der Tak geeft visitekaartje af op Aardbeiendag

Voorzitter van Glastuinbouw Nederland Sjaak van der Tak is erg in zijn nopjes met de aanwezigheid van de aardbeiensector binnen het ondernemersnetwerk.

“Aardbeien staat bij ons zeer goed op de kaart, mede dankzij de aanwezigheid in de ledenraad van jullie collega Marcel Dings,” aldus Van der Tak. Naast Marcel Dings is ook aardbeiteler Kees van den Broek lid van de ledenraad van LTO Glastuinbouw.

Sjaak van der Tak deed de mededeling tijdens een ingelast kort optreden aan het begin van de jaarlijkse Aardbeiendag, vorige week in Den Bosch.

Voorzitter Glastuinbouw Nederland Sjaak van der Tak. Foto's: Joost Stallen

Voorzitter Glastuinbouw Nederland Sjaak van der Tak. Foto’s: Joost Stallen

Van der Tak bezit het vermogen om zijn woorden met de nodige flair te brengen, zo ook in de Brabanthallen voor zo’n 500 toehoorders. “Jullie doen het goed”, prees hij zijn publiek de hoogte in. “Voor het kerstdiner moest ik het toetje maken, met aardbeien. Daarvoor wilde ik per se Hollandse aardbeien gebruiken. Voor 2 kilo moest ik € 18 betalen, dat is een mooie prijs…”

Teeltinhoudelijk zei hij: “We staan voor stevige doelstellingen voor energie- en waterverbruik. Het is zeker dat wij de doelstellingen die de minister (Schouten) daarvoor heeft gesteld, gaan halen. We zien ook dat er veel gewasbeschermingsmiddelen worden afgeschaft, terwijl er niets bijkomt om dat verlies te compenseren. Dat is een nadelige ontwikkeling, minister Schouten weet dat ook. Dit onderwerp is voor mij een speerpunt in 2019.”

Commissievoorzitter Gerard van den Brand.

Commissievoorzitter Gerard van den Brand.

‘Anders dan andere glasbedrijven’

De voorzitter van de Landelijke LTO Gewascommissie aardbei Gerard van den Brand had eerder aangegeven gelukkig te zijn met de integratie van de aardbeisector in Glastuinbouw Nederland. Van den Brand rekent er wel op dat de belangen van de sector nadrukkelijk behartigd gaan worden. “Het is cruciaal dat onze sector zo goed mogelijk in beeld is, omdat onze bedrijven en situaties niet altijd 1 op 1 te vergelijken zijn met de glasgroenten- of sierteeltbedrijven.”

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin