Doorgaan naar artikel

Kennis- en innovatie platform Zeeuwse fruittelers opgericht

Delphy, Van Iperen en Meeuwse Handelsonderneming hebben het Kennis- en Innovatieplatform voor de Fruitteelt (KIF) in Zeeland opgericht.

Rol van bemesting

Het Kennis- en Innovatieplatform gaat onder andere proeven opstarten over de beschikbaarheid en het omgaan met zoet irrigatiewater. Dit is een urgent knelpunt in Zeeland, zoals afgelopen zomer gebleken is. Ook op het gebied van de teelt komt er onderzoek met thema’s als chemiearme teeltmethoden en de inzet van groene middelen. Speciale aandacht gaat uit naar de rol die de bemesting hierbij speelt. Ook wordt er gekeken naar de introductie van nieuwe perenrassen die geschikt zijn voor het Zeeuwse klimaat. Het uiteindelijke doel is om samen met fruittelers en belanghebbenden te werken aan een rendabele, toekomstbestendige Zeeuwse fruitteeltsector.

Proefresultaten op demonstratiedagen

De organiserende partijen starten vanuit een digitaal kennisplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om gezamenlijk projectideeën te formuleren en om deze nieuwe kennis met elkaar te delen. Ook worden hier de proefresultaten gedeeld met de sector. Verder gaat het kennisplatform de proeven en de resultaten daarvan toelichten op demonstratiedagen. Het project duurt 2 jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland in het kader van de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin