Doorgaan naar artikel

Markt: Conference raakt op in buurlanden

Vrachtwagens met Belgische kentekens laden peren bij Betuwse telers deze periode.

Ook een handelaar bevestigt dat de Belgische vraag naar Nederlandse peren oploopt. Tegelijk is op de Britse groothandelsmarkten zichtbaar dat de Britse Conference ook nauwelijks meer verkrijgbaar is. Dat zijn goede vooruitzichten voor Nederlandse leveranciers. Mits ze de partijen goed uit de koelcel weten de krijgen.

Prijsniveau afhankelijk van packout

Dat de beste Conferenceperen nog betrekkelijk goede prijzen opbrengen, is duidelijk. Op de Belgische veilingen gaat het om prijzen tussen de € 0,80 en € 0,90 per kilo voor de meest courante sorteringen. Op de Duitse groothandelsmarkten is de gemiddelde prijs voor Nederlandse Conference € 1,25 en € 0,03 hoger dan vorige week en € 0,16 hoger dan vorig jaar. Voor de Belgische veilingprijzen is een prijsniveau van rond de € 0,85 iets minder dan 2017, maar ruim beter dan in 2016.

Waar het nu vooral om draait is de packout bij sortering. Oftewel, wat is de uitval van aangetaste peren en hoeveel klasse 1 en 2 zit er nog in de kratten. Die kwaliteit telt nu hard door. De meeste peren die nu nog in bewaring zitten, zijn beregend tijdens de vorstaanval vorig jaar.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin