Doorgaan naar artikel

Fruitgemeente Buren: overkapping onmisbaar

Een fruitteler in de Betuwse plaats Zoelen mag zijn fruitbomen overkappen in het groeiseizoen.

Nadat eerder de gemeente Buren de teler toestemming gaf tot deze teeltondersteunende maatregel, omdat het onmisbaar is, heeft ook de Raad van State ingestemd met de verruiming.

Tegen de verruiming was een bewoner van een aangrenzend landgoed in beroep gegaan. Hij claimt dat de zichtlijnen van en naar het landgoed (een Rijksmonument) erdoor worden aangetast.

Zichtlijnen uit bestemmingsplan

Volgens de omwonende hield het voorgaande bestemmingsplan voor dit gebied nog rekening met de zichtlijnen, maar het nieuwe bestemmingsplan niet meer.

De gemeente Buren erkent dat er nu anders over de zichtlijnen wordt gedacht. De gemeente heeft ook rekening willen houden met de belangen de fruitteler. Volgens de gemeente is fruitteelt zonder deze teeltondersteunende maatregel feitelijk niet meer mogelijk.

Huisvesting plukkers

Het plan maakt ook huisvesting mogelijk van seizoensarbeiders in twee woonunits op het noordelijke deel van het bouwvlak. Ook hiervan stelt de Raad van State dat het bestemmingsplan op een juiste wijze voorziet in ruimte voor huisvesting.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin