Doorgaan naar artikel

Aardbeiendeal aan rechter voorgelegd

Rechtbank Oost-Brabant laat leverancier en afnemer van aardbeienplanten in een hoorzitting getuigen over afspraken rond een partij aardbeienplanten.

De Nederlandse leverancier en Britse afnemer verschillen van inzicht over de verhaalmogelijkheden van de partij waarin mogelijk kroonrot is geconstateerd. De partij voldeed aan de juiste inspectiepapieren van Naktuinbouw, maar het draait hier om de leveringsvoorwaarden en de wijze van klachtvermelding.

Leveringsvoorwaarden

De Britse afnemer heeft bij de klachtenafhandeling niet de Plantum-leveringsvoorwaarden gevolgd, waardoor de Nederlandse leverancier niet op een juiste wijze kon reageren op de klacht. De afnemer meldde eerst dat koudeschade was geconstateerd. Ook bleken de planten lang in opslag te hebben gestaan bij de afnemer. Nu de partij is vernietigd, lijkt de oorzaak moeilijk te achterhalen.

Telefonische afhandeling

Anderzijds wil de rechter uit een verhoor proberen op te maken wat telefonisch tussen beide partijen is afgesproken. Er is verschil van inzicht in de geboden oplossing door de Nederlandse leverancier en de Britse afnemer S&A.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin