Doorgaan naar artikel

FruitMasters kan Conference verkopen in Colombia

FruitMasters start begin volgend jaar de uitvoer van Conference-peren naar Colombia.

FruitMasters heeft in het begin van teeltseizoen 2018 Conference-percelen aangemeld voor export naar Colombia. Door de definitieve markttoegang die eerder deze maand werd gesloten is FruitMasters de enige afzetorganisatie die peren kan uitvoeren naar Colombia. Andere afzetorganisaties kunnen percelen hiervoor begin 2019 aanmelden.

De markttoegang kwam sneller dan verwacht rond, waardoor FruitMasters de laatste voorbereidingen nog start. De afzetorganisatie voert al uit naar landen als China, Vietnam en Mexico en heeft daarmee een toenemend internationaal exportprofiel.

Officiële handtekening

Tijdens het recente bezoek van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan Colombia zijn de officiële handtekeningen gezet voor markttoegang van Nederlands hardfruit, al zijn er nog enkele resterende administratieve formaliteiten, meldt brancheorganisatie GroentenFruit Huis. De organisatie is erg blij met de bereikte markttoegang. De Europese markt voor fruit is gespannen, afzet buiten de Europese Unie geeft verlichting en is daarom goed voor de opbrengstprijzen.

Lees verder onder de tweet.

India nu vierde appelmarkt

Het GroentenFruit Huis tempert tegelijkertijd de verwachtingen. Afzet naar nieuwe landen buiten de Europese Unie neemt altijd veel tijd in beslag. De uitvoercijfers naar India en China bewijzen dat wel degelijk groei mogelijk is. Voor appels bijvoorbeeld is India inmiddels de vierde bestemming.

In landen als Chili en Argentinië wordt veel fruit geteeld. Er is ruimte voor Nederlands fruit in de maanden dat weinig appels en peren uit de omringende landen beschikbaar zijn. En in jaren dat de oogst in de regio tegenvalt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin