Fruit

Nieuws

Aardbeientelers starten R&D-bedrijf

4 aardbeienbedrijven in Zuidoost-Nederland gaan een gezamenlijk R&D-bedrijf opzetten.

De 4 aardbeientelers, allemaal uit Zuidoost-Nederland, doen dat onder de vlag van Innoveins. Dit innovatieplatform in Venlo begeleidt ook al een blauwebessencluster en een komkommercluster. Maandag 17 december presenteerden aardbeientelers Marcel Dings, Rob van Enckevort, Dave Linssen en Michiel Penninx hun plannen aan collega-telers.

Innovatiecluster oprichten

De 4 zijn van plan om samen met andere geïnteresseerde telers medio 2019 hun eigen innovatiecluster op te richten. Daarmee kiezen zij ervoor om hun gezamenlijke behoeften op het gebied van onderzoek en ontwikkeling onder te brengen in een eigen bedrijf voor research & development, oftewel R&D.

Marktrijp maken

Dat gezamenlijk R&D-bedrijf fungeert als externe innovatie-afdeling van de deelnemende teeltbedrijven, waar nieuwe producten en diensten op het gebied van plantgezondheid en -weerbaarheid en ook belichte teelt in combinatie met smaak- en inhoudsstoffen verder ontwikkeld en marktrijp gemaakt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.