Doorgaan naar artikel

Grootste pruimenbedrijf groeit verder

De grootste pruimenteler van Nederland voegt nog eens 4 hectare toe aan zijn areaal.

Fruitkwekerij B&B Fruit van de broers Frederik en Marinus Bunt uit het Betuwse Slijk-Ewijk, vergroot aan de rand van het dorp Valburg het pruimenareaal met 4 hectare. Daarmee komt het totaal areaal aan pruimen bij de megateler op 34 hectare.

Zelf opgekweekt

De boompjes zijn door de fruitteler zelf opgekweekt, omdat boomkwekers onvoldoende pruimenbomen van de benodigde rassen kunnen leveren. Om machinaal planten (gps) van de bomen mogelijk te maken, zijn eerst de 10.000 bomen neergezet en pas later de ondersteunende 2.000 palen en 20.000 bamboestokken neergezet.
Lees verder onder de foto

Donderdagochtend 15 november, mooi weer voor het volzetten van een nieuwe pruimenboomgaard bij de gebroeders Bunt in Valburg. - foto: Vidiphoto

Donderdagochtend 15 november, mooi weer voor het volzetten van een nieuwe pruimenboomgaard bij de gebroeders Bunt in Valburg. – foto: Vidiphoto

Pruimenseizoen verlengen

De komende weken gaan op andere plekken in de Betuwe nog eens 25.000 pruimenbomen de grond in. Doel van de gebroeders Bunt is om het pruimenseizoen te verlengen en zo de consumptie van pruimen een flinke boost te geven.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin