Doorgaan naar artikel

CDA en VVD willen mezenschade fruit vergoeden

CDA en VVD in Provinciale Staten van Gelderland willen dat de provincie mezenschade in appels en peren weer gaat vergoeden.

Het is een reactie op de uitspraak van Rechtbank Gelderland waarin de rechter oordeelt dat preventieve maatregelen door telers niet te nemen zijn. De uitspraak werd gedaan door de Rechtbank Gelderland omdat de meeste claims voor fruitschade uit Gelderland komen. Beide partijen willen zo snel mogelijk een debat over het afbouwen van de vergoedingen door het Faunafonds en de uitspraak van de rechter hierover.

Provincies aan zet

De uitspraak van de rechtbank heeft betrekking op telers in Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht en Limburg en stelt feitelijk dat het afbouwen van de schadevergoeding op onjuiste gronden is genomen. De afbouw van deze vergoedingen is geregeld in beleidsregels van het Faunafonds. Het Faunafonds bestaat per 1 januari 2017 niet meer. Met de nieuwe Natuurbeschermingswet is dat omgezet naar het college van Gedeputeerde Staten van de desbetreffende provincie.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin