Doorgaan naar artikel

Duits zachtfruit geeft import het nakijken

Het zachfruitseizoen in Zuidwest-Duitsland is deze week van start gegaan. De aanvoer van frambozen, bramen en rode bessen heeft de import op de Duitse groothandelsmarkten grotendeels verdrongen.

Traditioneel worden in Duitsland de eerste bessen en frambozen via de groothandelsmarkten verhandeld. Bij frambozen constateert het Duitse marktbureau AMI deze week een stabiele prijs, maar met voor zo vroeg in het seizoen niet al te hoge prijzen.

De prijzen van bramen en rode bessen waren vorige week nog wel hoog, maar die zijn deze week door een toename van de aanvoer wat gedaald. Het positieve daarvan is dat de vraag is aangetrokken.

Prijzen groothandelsmarkten

Op de groothandelsmarkt van Frankfurt werden de eerste Duitse frambozen volgens cijfers van Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) aangeboden voor € 2,30 per 125 gram. In München ging het om de eerste Duitse frambozen, bramen en rode bessen, afkomstig uit tunnels. BLE omschrijft de prijzen daarvan als ‘hoog’, zonder de prijzen te noemen. In Hamburg werden voor het eerst dit seizoen bramen aangeboden, die waren afkomstig uit België. Ze werden verhandeld voor 95 cent per 125 gram.

Duits areaal zachtfruit neemt toe

Marktbureau AMI constateert een verdere groei van het areaal zachtfruit in Duitsland. In 2016 werden 2.714 hectare bosbessen geteeld. Verder 1.542 hectare zwarte bessen, 1.014 hectare frambozen, 791 hectare aalbessen, 266 hectare kruisbessen en 144 hectare bramen. In totaal gaat het om bijna 8.500 hectare.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin