Fruit

Nieuws 1156 bekeken

Bouw forse kas zachtfruit impuls Bommelerwaard

Een ondernemer in Zuilichem plant de bouw van een kas van meer dan 30 hectare.

Dat blijkt uit de begroting van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB). Provinciale Staten van Gelderland hebben de begroting woensdag 28 juni goedgekeurd. Het zou gaan om een nieuwbouw van in totaal 37 hectare. De ondernemer heeft elders daarvoor 4 hectare oud glas opgekocht om te herstructureren. Door de komst van de zachtfruitkassen is het gehele zuidelijke deel van het reserveconcentratiegebied gevuld en een deel van het intensiveringsgebied.

Meer ontwikkeling

In de Bommelerwaard lijkt meer beweging in de glastuinbouwontwikkeling te komen. In 2018 verwacht PHTB 14 hectare herstructurering en 26 hectare uitbreiding. Het gaat om de gebieden Zuilichem, Nieuwaal, Poederoijen en Grote Ingh. Uit de begroting blijkt dat de herstructurering (nieuw glas voor oud glas) nog moelijk op gang komt. Tot en met 2016 is 9 hectare geherstructureerd, maar PHTB onderzoekt of het daarvoor ook zelf een actiever grondbeleid moet voeren, blijkt uit de begroting.

Coalitie HOT

Het is bekend dat PHTB met Coalitie HOT overlegt over het grondbeleid in Bommelerwaard. De PHTB heeft een beperkte grondbankfunctie, in vergelijking met de plannen voor het Westland.

Of registreer je om te kunnen reageren.