Fruit

Nieuws 672 bekeken

Tracer tijdelijk inzetbaar tegen Suzuki-fruitvlieg

Steenfruittelers kunnen dit seizoen beschikken over Tracer in de bestrijding van de Suzuki-fruitvlieg.

Dat blijkt uit een publicatie in de Staatscourant over de tijdelijke vrijstelling. Voor de kersenteelt geldt de vrijstelling van Tracer vanaf 15 mei tot 30 augustus.

Volgens de NVWA is Tracer ook dit jaar nodig omdat het beschikbare pakket aan maatregelen en middelen onvoldoende is en de teelt bedreigd wordt door de fruitvlieg. De NVWA spreekt van een noodsituatie nu er perspectief is op toelating van het middel op basis van de werkzame stof spinosad, maar dit nog niet beschikbaar is.

Registratie

Het middel Tracer op basis van spinosad is sinds 2004 toegelaten in Nederland in diverse teelten. Na herregistratie van de huidige toelating van het middel Tracer streeft de toelatinghouder ook naar een toelating in Nederland voor druiven en steenfruit. De herregistratieaanvraag is voorzien in 2017. Tracer is daarmee niet beschikbaar in 2017 voor de onbedekte teelt van kers, pruim en druif.

Of registreer je om te kunnen reageren.