Fruit

Nieuws

Delphy zoekt proeflocatie aardbei in West-Brabant

Adviesbureau Delphy zoekt een locatie voor onderzoek en innovatie in aardbei (en ander zachtfruit).

De plek moet geschikt zijn voor onderzoek in de vollegrond, op stellingen, onder glas en tijdens de opkweek van aardbei(tray)planten.

Gedacht wordt aan een bestaande faciliteit in de regio West-Brabant met ruime mogelijkheden voor eigen onderzoek. “Dat kan een bedrijf zijn waar de ondernemer zelf nog op zit,” licht Delphy-deskundige Klaas Walraven toe, “maar strikt noodzakelijk is dat niet”.

Adviestaak op zo hoog mogelijk peil houden

Volgens Walraven hecht Delphy eraan zelf onderzoek te blijven doen ten behoeve van kennisontwikkeling en om de adviestaak op een zo hoog mogelijk peil te houden. Delphy had eerder onder de naam Berry Plaza een plek voor onderzoek in Etten-Leur. Dat was op het bedrijf van Cees Buijnsters. Na zijn plotselinge overlijden hevelde Delphy de onderzoeksinspanningen over naar Peter Lemmen in Egchel. De voorkeur gaat echter uit naar een faciliteit in West-Brabant, aldus Walraven.

Of registreer je om te kunnen reageren.