Fruit

Nieuws

Seizoensprijs € 1,39 hardfruit Jumbo is bodem markt

Jumbo kiest opnieuw voor een herfstactie met Nederlands hardfruit: alle appels en peren (tot Sinterklaas) voor € 1,39 per kilo.

Waar vorig jaar de seizoensprijs van € 0,99 een behoorlijke druk legde op de afzetmarkt voor Nederlands hardfruit, zal de nieuw gekozen seizoensprijs (€ 1,39) mogelijk iets minder knellen. Toch zal het naar verwachting de markt richting geven. Supermarkten hanteren tot dusver Elstar-prijzen van € 1,99. Toch kan het ook het Nederlandse fruit extra in de kijker spelen naast de duurdere buitenlandse rassen.

Rekenschap

Met de herfstactie lijkt Jumbo iets rekenschap te geven van de kritiek vorig jaar op haar handelswijze. Vorig jaar beperkte de prijsaanpassing van Jumbo de ruimte in de prijsontwikkeling in de winkels en daardoor aan de inkoopkant. Het lokte vooral veel acties uit in dezelfde prijsrange of eronder. Ook reflecteert de prijs voor appels in ieder geval de krapte op de markt.

De actie omvat Goudreinette, Elstar, Jonagold, Conference, Doyenné du Comice of Gieser Wildeman. Waar krapte is aan Doyenné du Comice, zal de prijs van € 1,39 voor Conference de minste druk veroorzaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.