Fruit

Nieuws 1 reactie

2.500 fruitbomen vernield door landbouwvandalen

De golf van landbouwvandalisme in het Land van Maas en Waal houdt aan. Donderdag 19 oktober ontdekte een fruitteler in Altforst dat 2.500 van zijn fruitbomen zijn vernield.

Op een ander veld van dezelfde fruitteler zijn nog 50 bomen en het beregeningssysteem beschadigd. De teler zelf wil geen commentaar geven op de kwestie.

Bij de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is de vandalisme-golf ook bekend. Voorzitter Marc André de la Porte weet dat de vernielingen een grote impact zullen hebben op de bedrijfsvoering. “De schade zal enkele tienduizenden euro’s bedragen”, vertelt hij. Bij de NFO zijn ook de eerdere gevallen in Boven-Leeuwen en Horssen bekend.

Werkwijzen niet bekend gemaakt

Over de toedracht en locatie van het vandalisme wil de politie niet veel kwijt. De politie wil de vandalen niet in de kaart spelen door informatie over werkwijzen publiek te maken. Het onderzoek is in volle gang. De politie bundelt de gevallen in de omgeving in de hoop meer te weten te komen over de dader of daders.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het is om gek van te worden als je door dit soort ellende getroffen wordt. Het is hopelijk "gewoon" een idioot en niet 1 of andere club die de land- en tuinbouw wil treffen. Ik vraag me af of de immer doorgaande demonisering van de land- en tuinbouw hier debet aan is of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.