Fruit

Nieuws

Pink Lady verdringt Jonagold in België

De appels van het merk Pink Lady hebben een verkoopaandeel in Belgische winkels van 12% in volume.

Omdat de appelsoort Pink Lady veel duurder verkocht wordt, is haar aandeel in de bestedingen opgelopen tot 22%. Dat blijkt uit het nieuwe landbouwrapport van het Vlaamse ministerie van Landbouw. Dat is meer dan een verdubbeling van het marktaandeel sinds 2008.

Het groeiende succes van Pink Lady is niet alleen economisch nadelig voor de Vlaamse appelmarkt, maar ook ecologisch, schrijft het ministerie. Dat komt door het verre transport.

Jonagold marktleider

Binnen de appelcategorie is Jonagold marktleider met 45% van het volume en 34% van de bestedingen. Die bestedingen waren in 2008 nog 43%. Jonagold, Golden Delicious en Granny Smith verliezen terrein aan met name Pink Lady.

Of registreer je om te kunnen reageren.