Doorgaan naar artikel

Nieuw reinigingsmiddel voor alle spuitmachines

Calpa Nederland brengt een nieuw reinigingsmiddel op de markt: Calpa Green 2000 – specifiek ontwikkeld voor het reinigen van spuitmachines. Op de Perendag 2016 gaf Edwin van Beest van Calpa Nederland een indrukwekkende demonstratie.

Edwin van Beeste voerde zijn demonstratie uit met een drierijenboomgaardspuit die dit seizoen nog niet was schoongemaakt. Hiervoor maakte hij gebruik van twee middelen:  Eerst Calpa Green 2000 voor het reinigen van chemische spuitmiddelen (witte aanslag ). Vervolgens werd de machine gereinigd met CalpaGroensapreiniger dat specifiek gemaakt is voor reiniging van oliehoudende spuitmiddelen.

Mooi resultaat

Een externe chemie-injector neemt het middel – in de juiste dosering – vanuit de jerrycan rechtstreeks mee via een hogedrukreiniger. Een schuimlans blaast het reinigingsmiddel vervolgens als schuim op de schoon te maken spuitmachine. Dat gebeurt in slechts enkele seconden. Daarna moet het schuim 5 tot 10  minuten intrekken waarna het er met de hogedrukreiniger weer vanaf gespoten wordt. Zonder dat er een borstel aan te pas kwam, maakte het eindresultaat een zeer goede indruk op de aanwezigen.

Eigen distributie

Calpa Nederland verkoopt deze en andere reinigingsmiddelen en de toebehoren zelf aan eindgebruikers. Dat is een bewuste keuze, omdat voor een goede werking niet alleen het juiste reinigingsmiddel nodig is, maar ook de meest efficiënte toepassing. Alleen dan reinigt het middel het beste, het snelste en met een relatief lage dosering.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Wouter van Teeffelen

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin