Doorgaan naar artikel

Suzuki-fruitvlieg komt goed door de ‘winter’

De Suzuki-fruitvlieg blijkt goed door de afgelopen ‘winter’ te zijn gekomen. In boomgaarden met kersen zijn al volwassen vliegen gevangen. Alle reden om alert te zijn.

De waarnemingen binnen het project ‘Biologie en beheersing van de Suzuki-fruitvlieg maken duidelijk dat dit insect de zachte winter van 2015/2016 goed heeft doorstaan. Rond de jaarwisseling werden er per week langs bosranden zelfs meer dan 750 vliegen per val gevangen. Dat melden Herman Helsen (Wageningen UR) en Bart van der Sluis (PPO Randwijk) in het NFO-blad Fruitteelt. Tijdens de koele periode in februari en maart waren de overwinterende vliegen weinig actief, maar vanaf eind maart werden geregeld weer kleine aantallen gevangen. In ieder van de drie bemonsterde kersenboomgaarden in de Betuwe kwam de fruitvlieg voor, in de onbespoten hoogstamboomgaard zaten de meeste.

Dat er ook al eitjes in drie soorten vruchtdragende sierheesters gevonden zijn, maakt duidelijk dat de fruitvlieg zich wijd heeft verspreid en dat de kans op aantasting in kers zeker aanzienlijk is.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin