Doorgaan naar artikel

Prijs Conference steekt af tegen Italiaanse peren

Conference is op de Duitse groothandelsmarkten een relatief gunstig geprijsde peer (voor de koper). In vergelijking met de Italiaanse peren zeker.

Het duidt op verschillende ontwikkelingen op de Noord- en Zuid-Europese perenmarkt. Italië heeft weinig afzetproblemen. Opvallend is namelijjk dat de Italiaanse peren overwegend betere prijzen opleveren dan vorig jaar. Conference wijkt ook op dat vlak af. Abate Fetel en Santa Maria liggen twee tot drie dubbeltjes boven het niveau van 2015 (€1,70 tot €1,90 per kilo), terwijl Conference met 83 cent per kilo nu vijf cent onder het peil blijft van 2015. Dinsdag toonden de kleinere maten zelfs enige prijsdruk op de Belgische veilingen, wat aantoont dat deze Noord-Europese perenmarkt nog niet aantrekt.

Het is niet alleen de Duitse groothandelsmarkten waar de prijs onder druk blijft. Ook de Engelse groothandelsprijs voor klasse 1 (Britse Conference) werd twee cent afgeprijsd naar 51 cent (Pond Sterling).

Het goede nieuws voor Conference is dat importperen de prijs voor Conference doorgaans helpt ondersteunen. Met de stijgende invoer uit Zuid-Afrika hadden Italiaanse leveranciers wel hinder van de stijgende import. Het forse aandeel van de Italianen op de Duitse markt wordt nu kleiner.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin