Doorgaan naar artikel

Japanse handelsreus meldt zich op EU-fruitmarkt

Japanse handelsonderneming Sumitomo Corporation heeft een bod gedaan op Iers fruitconcern Fyffes.

Sumitomo is een handelsonderneming in onder meer metaal, autobanden, energie en gewasbeschermingsmiddelen, met 800 bedrijven over 22 landen. Daar komt het Ierse Fyffes bij, met meer dan €1 miljard omzet van vooral bananen en meloenen.

Groeien in fruitsector

Sumitomo wil via Fyffes groeien in de fruitsector. Door de kapitaalkracht wil Sumitomo in meer fruitsoorten gaan handelen dan alleen bananen en meloenen en op meer markten actief zijn. Daarbij wil Sumitomo Fyffes helpen aan een versnelde groei op kernmarkten. Of dat gepaard gaat met meer overnames is niet duidelijk. Sumitomo heeft miljarden in kas. De onderneming streeft voor al haar divisies marktleiderschap na.

Grootste distributeurs bananen bundelen krachten

Sumitomo maakte vrijdag 9 december bekend €751 miljoen te willen betalen voor Fyffes. Als de overname doorgaat, betekent dat een bundeling van de grootste distributeurs van bananen in Europa en Azië.

Twee jaar geleden strandde nog een fusiepoging van Fyffes en zijn Amerikaanse branchegenoot Chiquita. De bundeling had moeten leiden tot een nieuw fruitbedrijf met een miljardenomzet.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin