Fruit

Nieuws

Nieuwe generatie LED lampen voor in aardbei

Philips Lighting introduceert de Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0. De lamp behelst een nog energiezuinigere manier om daglicht te verlengen of de nachtcyclus te onderbreken in kassen, onder andere voor aardbeien.

De LED flowering lamp 2.0 ziet eruit als een gloeilamp, maar is gemaakt van robuust kunststof dat het risico van glasschade elimineert. Om de onderhoudskosten te verminderen, is de lamp ontworpen om tenminste 25.000 uur mee te gaan en is hij conform IP44 en UL gecertificeerd voor vochtige en droge omstandigheden binnen. Proeven in landen die foto-periodieke belichting gebruiken voor het produceren van (aardbei)stekken hebben aangetoond dat de LED flowering lamp veel stabieler is op het elektriciteitsnet in vergelijking met gloeilampen or 'twisters' (CFL's).

Twee uitvoeringen

De Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0 is verkrijgbaar in twee verschillende spectrale uitvoeringen: één biedt een combinatie van dieprood en wit (DR/W) en de andere een combinatie van dieprood, wit en ver rood (DR/W/FR). De uitvoering met DR/W/FR-licht is ideaal voor foto-periodieke belichting ter onderbreking van de nachtcyclus, om het strekken van de stengels van (aardbei)planten te bevorderen en de bloei te stimuleren. De lampen hebben een standaard lampvoet (fitting) en kunnen dus zonder enige aanpassing gebruikt worden in bestaande gloeilampinstallaties.

90% besparing

De eerste generatie van de GreenPower LED flowering lamp werd door het Belgische Onderzoekscentrum Hoogstraten in 2014 en 2015 getest en beoordeeld als een bewezen referentieproduct voor teeltresultaat en energie-efficiëntie. Volgens Philips levert de nieuwe generatie het optimale spectrum en een hoge lichtopbrengst. Een nog hogere energie-efficiëntie, stelt telers in staat tot wel 90% te besparen op de energiekosten in vergelijking met gloeilampen.

Of registreer je om te kunnen reageren.