Fruit

Nieuws

Proeftuin Randwijk drie jaar ondersteund

NFO, CAF, Fruitconsult en PPO vormen vanaf vandaag de stuurgroep die het fruitteeltonderzoek in Randwijk aansturen en financieel mogelijk maken. Het businessplan is vandaag op de Fruitteelt Vakbeurs in Houten ondertekend.

Met de ondertekening van het plan is Proeftuin Randwijk organisatorisch in handen komen te liggen van PPO-WUR, de Nederlandse Fruittelersorganisatie en de particuliere adviesbedrijven Fruitconsult en Centrale Adviesdienst Fruitteelt. Met de financiële steun in de rug voor de komende drie jaar moet Randwijk zich verder ontwikkelen tot dé inspiratiebron voor de Nederlandse fruitsector.

Het doel is dat telers binnen het proefbedrijf een interessante mix zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo's op het gebied van onder meer duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en automatisering.

De proeftuin wil dé centrale plaats in Nederland zijn waar onafhankelijk onderzoek plaats kan vinden en waar innovaties in de vorm van demo's getoond kunnen worden. Iedereen is welkom om proeven of demo's aan te leggen op de proeftuin.

Supporters en sponsors

De bijdrage die de vier partners leveren kan volgens de stuurgroep alleen dienen als basis. De partners doen een nadrukkelijk beroep op telers, toeleveranciers, toelatingshouders en andere belanghebbenden in de sector om de proeftuin financieel te steunen. "Telers kunnen dit doen door voor een vast bedrag per jaar 'supporter' te worden van de proeftuin. Partijen verwant aan de sector kunnen dit doen door 'sponsor' te worden van de proeftuin. In ruil daarvoor worden zij onder andere op de hoogte gehouden van de activiteiten op de proeftuin", aldus de stuurgroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.