Doorgaan naar artikel

Frambozen afwegen tot op de gram nauwkeurig

De weeglijn van Krebeck Stalleinrichtungen & Apparatebau weegt onder andere frambozen tot op de gram nauwkeurig af. Een persoon volstaat om gelijktijdig acht schaaltjes af te wegen.

De weeglijn van Krebeck Stalleinrichtungen & Apparatebau uit Damme bestaat uit een dubbele oplegband, twee banden naast elkaar, waarop één persoon schaaltjes met bijvoorbeeld frambozen plaatst. De tweede persoon zorgt voor het afwegen, iedere oplegband van 1,5 meter krijgt een vervolg met een lopende band van 1,2 meter lengte met vier aparte weegunits. Die units zijn voorzien van ledlampjes: de buitenste drie links zijn rood (ruim ondergewicht), de volgende drie oranje (ondergewicht) en de middelste vier zijn groen (op gewicht). De buitenste drie rechts zijn ook rood (ruim overgewicht) en de volgende drie oranje (overgewicht). Als de middelste vier groene branden is het gewicht, binnen de ingestelde tolerantie, bereikt. Door frambozen handmatig toe te voegen of juist uit het schaaltje te halen wordt het gewenste gewicht gerealiseerd. Als alle vier de units groen licht geven, worden de schaaltjes automatisch afgevoerd op een verzamelband van 1,5 meter waarvan de opstaande zijkanten taps toelopen, zodat de schaaltjes als het ware tot één rij ‘ritsen’.

Tweeduizend schalen per minuut

Bij schaaltjes van 125 gram is de capaciteit circa tweeduizend schalen per minuut. De tolerantie bij het afwegen kan worden ingesteld op een touchscreen. Ook de loopsnelheid van de banden is instelbaar. Op het touchscreen zijn meer van de al 100 voorgeprogrammeerde data te veranderen. De computer geeft desgewenst ook gegevens weer omtrent het aantal verwerkte schaaltjes en gegevens rond het afwegen met hoeveelheid- en tijdstatistieken. De machine kost 28.500 euro.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin