Doorgaan naar artikel

Aldi en Lidl knokken om de Elstarprijs

Aldi en Lidl houden elkaar in evenwicht met de Elstar-acties deze week.

Al lijkt Lidl iets dieper te gaan door losse Elstar aan te bieden voor 59 cent per kilo. Aldi heeft tassen Elstar van 1,5 kilo voor ook omgerekend 59 cent per kilo. Lidl lijkt de prijs aangepast te hebben, maar in de sector wordt gefluisterd dat dit onder inkoopprijs is. De dagmarktprijs voor Elstar maat 75-85 is circa 60 cent. Voor appels van die maat uit de eerste pluk loopt die prijs nu zelfs op tot 70 cent per kilo.

Met deze acties van Lidl en Aldi zal Jumbo niet veel succes hebben met haar Elstar-actie van 99 cent per kilo. Omdat het beide om acties gaat kunnen klanten geen aanspraak maken op de laagste prijsgarantie van Jumbo, maar het verschil is wel groot tussen deze ketens.

Het was toch de week van de scherpe acties. De Makro adverteerde deze week met een dagaanbieding: al het fruit voor de halve prijs. De keten zegt scherp in te kopen in één keer voor al haar winkels en zo het voordeel door te geven aan de klant.

Een afzetorganisatie laat weten dat de markt voor Elstar nu prijshoudend is. Het aanbod is goed te sturen en daardoor is de prijs te handhaven tussen de 40 en 60 cent. De acties van de supermarkten helpen het volume kwijt te raken. Daarmee spelen ze in op de campagne van de sector: Elstar altijd Raak, die deze week nog doorliep.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin