Doorgaan naar artikel

The Greenery wint zaak rond miljoenenclaim

The Greenery hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Koelhuis Dronten.

Dat koelbedrijf begon een rechtszaak nadat The Greenery in 2011 stopte met het aanbieden van appels en peren voor koeling, maar het fruit elders koelde. Dat zou tegen afspraken indruisen die The Greenery maakte met het koelhuis.

Na verkoop van de koelcellen in 2006 aan Koelhuis Dronten tekende The Greenery ervoor dat het geen koelactiviteiten zou ontwikkelen in  de Flevopolder en de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Door de bouw van koelcellen bij telers met GMO-steun is die afspraak geschonden, vindt Koelhuis Dronten.  Dat koelhuis zou daardoor ruim een miljoen euro schade geleden hebben, blijkt uit de eis.

De rechter oordeelt echter dat het beding tegen de mededingingsregels indruist. The Greenery kan daardoor niet gehouden worden aan de afspraak, blijkt uit de uitspraak.

The Greenery zou volgens het koelbedrijf nagelaten hebben het fruit uit de polder tien jaar lang aan te bieden voor koeling. De rechter oordeelt echter dat niet bewezen is dat The Greenery fruit van telers elders heeft laten koelen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin