Doorgaan naar artikel

Werkfruitleverancier stapt in schoolfruit

Fruitful Office springt in het gat dat is ontstaan, doordat de Nederlandse leveranciers van fruit aan scholen via het door de EU-regeling Schoolfruit hun activiteiten hebben stilgelegd. Gesponsord door bedrijven gaat de leverancier van werkfruit nu ook aan scholen leveren.

‘Fruitful School’, een initiatief van Fruitful Office, is in het leven geroepen om scholieren te informeren en bewust te maken van de voordelen van fruit. Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren dat fruit onderdeel is van een gezonde levensstijl. ”Dit is zeker van belang in een tijd waar obesitas steeds vaker een probleem wordt”, aldus Jacob Nawijn, een van de initiatiefnemers. Daarnaast zorgt het geregeld eten van fruit ook voor een beter concentratievermogen.

De Catharinaschool in Amsterdam is de eerste school die fruit aangeboden krijgt op 21 november aanstaande. Het fruit wordt geleverd in een mand en de kinderen worden op een grappige manier geïnformeerd over de toegevoegde waarde van vers fruit in een gezond eetpatroon.

Bedrijven hebben de mogelijkheid om lokale scholen te sponsoren. Rabobank Amsterdam is het eerste bedrijf dat zich heeft aangesloten bij dit initiatief en ook Aethon heeft toegezegd deel te gaan nemen. ”We hopen erop dat meerdere bedrijven zullen aanhaken”, aldus mede initiator Sebastian Brokmann. Op dit moment kan er aan 200 kinderen vers fruit worden aangeboden. Het streven is om binnen afzienbare tijd 100 scholen te kunnen voorzien van vers fruit.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin